Esther Consten


Meander MC
Amersfoort
Nederland


Dr. Esther C.J. Consten is in 1987 gestart met de opleiding Geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Vervolgens is zij bij Prof. Overtop en Prof. Danner en Dr. van Lanschot  gepromoveerd op de Surgical aspect of Aids in 1995.

In 1996 is zij begonnen aan haar opleiding voor de algemene heelkunde aan de Universiteit van Amsterdam en het Academische Medisch Centrum en het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis.

In 2002 heeft zij het eerste jaar van haar fellowship gastro-intestinale chirurgie volbracht in het Medisch Centrum Alkmaar bij Prof.Dr. A.B. Bijnen.

In 2003 heeft zij in New York bij Prof.Dr. M. Gagnier in het Weill Cornell Medical Center te New York haar tweede fellowship jaar Minimale Gastro-Intestinale Chirurgie volbracht.

Vervolgens is ze in 2004 gestart als stafchirurg in het Meander Medisch Centrum te Amersfoort alwaar zij momenteel de voorzitter van de gastro-intestinale chirurgie is. Tevens is zij actief op bestuurlijk niveau, te weten voorzitter van de werkgroep Endoscopische Chirurgie, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Endoscopische Chirurgie en bestuurlid van het Stichts Genootschap (regionaal maagdarmleverarts en chirurgen consortium).

Binnen het Meander Medisch Centrum is zij opleider voor de algemene heelkunde.